Geplaatst in blogs

Hollandse Meesters in het theater

Het is feit…… na mijn geweldige avontuur van November vorig jaar, toen ik voor het eerst een eigen solo programma mocht spelen in de Buitenpoort in Huissen ga ik dit jaar spelen in een heus theater!

Al vrij snel na het optreden in Huissen kwamen er vragen van mensen die er niet bij konden zijn of ik het nog een keer ergens ging opvoeren. Ook kreeg ik regelmatig te horen van mensen: “goh, dit zou je eigenlijk in het theater moeten doen!” Tja en dat begon toch wel een beetje te kriebelen. Want hoe gaaf zou dat zijn? Hollandse Meesters in het theater. Op een groot podium met mooie belichting en alles erop en eraan.

Vanaf dat moment is er een zaadje geplant ergens in mijn hoofd en die is gaan groeien. Dus dan begint het denkwerk en het rekenwerk! Is dat serieus mogelijk? Wat gaat dat kosten? Wat zijn de risico’s? En ach… soms moet je ook gewoon risico’s nemen. Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben het avontuur opnieuw ingestapt. Gelukkig was mijn combo ook gelijk enthousiast en kreeg ik spontaan nog een aanmelding van een extra muzikant voor in het combo. En nu kan  ik er niet meer omheen. Op zaterdagavond 17 november 2018 speel ik een vernieuwde Hollandse Meesters in Theater de Kik in Elst. Ik ben zeer welkom ontvangen door eigenaar Henk Hesseling die ik nog kende van lang geleden. Hij was erg enthousiast!

Zelfs zo enthousiast dat ik de gelegenheid kreeg om onlangs te komen spelen op de presentatie avond van het nieuwe seizoen voor sponsors en vrienden van het theater. Tijdens deze avond heb ik een blokje van 15 minuten mogen spelen met mijn combo om een beeld te geven van onze voorstelling.

Dit vond ik rete spannend. Want wat je normaal probeert op te bouwen in twee uur tijd moet je nu met vier nummers proberen representatief neer te zetten. En moet je proberen de zaal mee te krijgen. Maar wat was dit gaaf. Al bij de eerste medley deed een uitverkocht theater enthousiast mee. Er werd meegezongen, gelachen en flink gereageerd op vragen aan het publiek. En ook achteraf veel mensen gesproken die 17 november al in de agenda hebben gezet.

Wat gaan we doen? We gaan het programma dat we hebben gespeeld in Huissen verder finetunen. Wat werkte wel, wat werkte minder? Welke nummers kunnen eruit en welke nummers moeten er in. Nog meer diversiteit en interactie. Maar gelukkig blijven heel veel mooie en leuke liedjes er ook gewoon in.

We zitten nog volop in de brainstorm fase dus alle ideeën zijn welkom. Laat hieronder gerust een reactie achter met namen van artiesten of liedjes die absoluut niet mogen ontbreken met als enige voorwaarde: Het moeten liedjes zijn van overleden, Nederlandstalige zangers, zangeressen, tekstschrijvers of componisten zijn. Ik ben heel benieuwd of jullie mijn lijstje nog verder kunnen aanvullen…..

Maak me gek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.