Hollandse Meesters In Concert

De mooiste en bekendste liedjes van overleden Nederlandstalige artiesten voor harmonie en fanfare.

Hollandse meesters in concert; een concert voor harmonie of fanfare in samenwerking met Martijn van Vuuren. Martijn zingt onder begeleiding van het orkest de mooiste en bekendste liedjes van overleden Nederlandstalige artiesten.

Bij Hollandse Meesters denken veel mensen aan Rembrand van Rijn of Vincent van Gogh. Maar niet alleen in de schilderkunst kent Nederland grootse artiesten maar ook in de recente muziekgeschiedenis kent Nederland grote namen. Samen met het orkest zingt Martijn van Vuuren een selectie van bekende en minder bekende nummers van Toon Hermans tot Wim Sonneveld, en van Frans Halsema tot Annie M.G. Schmidt. Allemaal komen ze voorbij. Op een beamer presentatie worden bij ieder nummer passende schilderijen getoond en verschijnen er geschilderde portretten van de uitvoerende artiesten. Daarnaast staan er “echte” Hollandse meesters op schildersezels ter decoratie. Tussendoor praat Martijn het interactieve programma op zijn eigen komische wijze aan elkaar en natuurlijk mag er meegezongen worden.


Praktische informatie

Speciaal voor Hollandse meesters in concert heeft arrangeur Emile Stoffels van StoffelsMusic arrangementen geschreven van de mooiste en bekendste nummers van overleden Nederlandstalige artiesten. Emile staat bekend om zijn verrassende arrangementen waarbij het orkest nooit een ondergeschikte rol heeft, maar altijd een interessante partij op de lessenaar krijgt. Kortom: de perfecte samenwerking tussen orkest en zang.

Bij Hollandse meesters in concert verzorgt het organiserende orkest tijdens het gedeelte voor de pauze een eigen programma van 30 á 45 minuten. Na de pauze zal Martijn samen met het orkest een uur durend programma verzorgen die op een luchtige en interactieve manier aan elkaar wordt gepraat op Martijn’s bekende wijze.

In overleg is Martijn beschikbaar om op de dag van het concert te repeteren met het orkest. Het orkest wordt vriendelijk verzocht vooraf de partijen grondig te kennen.

Er is een draaiboek beschikbaar met daarin alle informatie over licht, geluid, projecties en technische benodigdheden. Het is aan het orkest om deze benodigdheden te organiseren. Licht- en geluidstechnici die tijdens de uitvoering verantwoordelijk zijn dienen aanwezig te zijn tijdens de repetitie.


Flyer

Contact

Martijn van Vuuren
Tel: 06-18550211

E-mail: hollandsemeesters@martijnvanvuuren.nl

foto’s: Folkert Folksersma / Jan Duine